SOUK 2020


SOUK 2020


Op 28 en 29 mei 2020 organiseert Stichting SOUK met Het Concertgebouw de zesde editie van SOUK met de Libanese wereldster Nawal El Zoghbi, Het Nederlands Kamerorkest, Het Nationale Ballet en nog veel meer. 


Koop hier je kaarten.


SOUK is een evenement met traditionele Arabische muziek, westerse (klassieke) muziek, Arab pop en dans. Artiesten en kunstenaars uit de Arabische en westerse wereld gaan een samenwerking aan. SOUK presenteert populaire, traditionele, bekende en verborgen kunstuitingen in een toegankelijke vorm. SOUK slaagt er bij elke editie in een groot en divers publiek kennis te laten maken met culturele instellingen zoals Het Concertgebouw, het Nederlands Kamerorkest, Het Nationale Ballet en nog vele andere partners.

 

SOUK creƫert een atmosfeer waarin het publiek zich verheugt op het bekende en zich laat verrassen door het onbekende. In SOUK is de zinderende spanning van onverwachte muzikale ontmoetingen voelbaar. De sensatie van de eerste samenwerking tussen een gevierde Arabische wereldster en een westers orkest. De intimiteit van een pas-de-deux uitgevoerd door Het Nationale Ballet midden in een uitbundig festivalprogramma.