SOUK 2017

SOUK 2017

 

In SOUK 2017 is de zinderende spanning voelbaar van bijzondere muzikale ontmoetingen. Asma Lmnawar, één van de grootste Arabische zangeressen van dit moment gaat een unieke samenwerking aan met het Nederlands Kamerorkest, 50 top musici onder leiding van Gordan Nikolić. Asma, geroemd om haar fenomenale stem, zingt haar grootste hits en zal een aantal grote tarab klassiekers vertolken. SOUK is een fantastische avond uit met de sfeer van een drukke Arabische markt in alle foyers van het Concertgebouw: lekker eten en drinken, muziek en verhalen, onverwachte gebeurtenissen. In het concertprogramma ontdekken we dat alle muziek voortkomt uit dezelfde bron, de spectaculaire orkestmuziek van de Spaanse componist Manuel de Falla naast klassiekers uit het Arabische repertoire. Asma en het orkest treden op samen met o.a. flamencozangers Ginesa Ortega en Het Nationale Ballet. De avond wordt afgesproken met een spetterend feest, waarin het publiek kan dansen op het podium van Grote Zaal.

 

Bestel nu kaarten !

 

SOUK 2017 is onderdeel van het Turning East Festival. Voor het zesdaagse festival Turning East reizen de grootste artiesten uit het gebied van de Maghreb tot diep in de Oriënt af naar Amsterdam. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele Concertgebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran.

 

 

SOUK 2017

23 en 24 november 2017

Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

 

 

 

LINE-UP

 

Grote zaal

Asma Lmnawar (zang) | Nederlands Kamerorkest | Het Nationale Ballet | Gordan Nikolić (viool/leiding) | Ginesa Ortega ( flamencozang) | Adil Charfi (ney) | Mustafa Antari (percussie) |Rhani Krija (percussie)

 

Partners

Mede mogelijk gemaakt door